11 sep

15:00

Om evenemanget

Tid

lördag 11 september
15:00 - 19:00

Plats

Sundsby säteri

Folk- och världsmusikfestival

Kom och lyssna på folk- och världsmusik i parken på Sundsby säteri!

Tid: Lördagen den 11 september kl 15
Plats: Utomhusscenen på Sundsby Säteri
Biljett: Köp din biljett här!

Du kan välja mellan att köpa en heldagsbiljett (300kr) eller enskild biljett (100kr) till den konsert du vill gå på. Varje band spelar ca 45 minuter. Begränsat antal biljetter, eventuella kvarvarande biljetter säljs på plats. På plats placeras ni på anvisad sittplats. 

Kl 15 - Morango
Morango förenas i kärleken, rytmen och glädjen till den brasilianska musiken och tillsam­mans skapar de magi. Med sitt energifyllda spel tar dessa färgstarka musiker med oss till ett intuitivt rytmlandskap. De tillhör Skandinaviens elit i denna genre och sångerskan Karolina Vucidolac sägs vara en av de som bäst representerar den brasilianska musiken i Sverige.  

Karolina Vucidolac - sång
Finn Björnulfson - slagverk
Tobias Grim - gitarr 

Biljett: https://www.nortic.se/dagny/event/32853

Kl 16 - Alban Faust
I decennier  har Alban Faust spelat nordisk folkmusik utgående från Västsverige och Dalsland där han hör hemma. Solo eller med olika band har han gästas på många scener i Europa och Sverige. År 2009 blev han riksspelman och utöver spelmansyrket är han också instrumentbyggare.

Borduner och borduninstrument, såsom säckpipa och nyckelharpa är hans musik. Nyckelharpan spelar han oftast polyfont och/eller med liggande borduntoner som ger instrumentet en mycket fyllig klang. På Tjörn är det hans hustru Ute han delar scenen med. Hennes instrument är klarinetten som hon spelar med en varm och mjuk ton. Båda är medlemmar i Dalslands Spelmansorkester, som Alban har varit spelledare för i mer än 10 år. Den samspelta duon kommer att bjuda på vackra och svängiga bitar mestadels ur den västsvenska folkmyllan: känslosamt, tätt och nära.

Alban Faust - nyckelharpa, svensk säckpipa
Ute Faust - Bb- och C-klarinett

Biljett: Boka biljetter till Folk- och världsmusikfestival: Alban Faust kl 16 (nortic.se)

Kl 17 - Samara
Ett musikaliskt möte mellan nordisk och orientalisk tradition. Trio Samara, bestående av den palestinska oudspelaren Ahmad al Khatib, basisten Stefan Bergman och saxofonisten Sten Källman genomförde 2018 ett stort projekt finansierat av Musikverket. Vi ville utvidga vår ensemble med Larisa Ljungkrona på dragspel, den kurdiska sångerskan Avin Omar och den palestinska slagverkaren Youssef Hbeisch. Med turné i Mellanöstern och Sverige blev det ett mycket lyckat äventyr som sedan har fortsatt. Avin sjunger på kurdiska, men också arabiska och persiska och vår dragspelerska Larisa använder sin röst i textlös improvisation och i finska runosånger. Samara utforskar det modala landskapet i musiken från Mellanöstern och Norden och potentialen i det vi har gemensamt och det som är nytt för oss. Våra konstnärliga verktyg är melodier, både vokala och instrumentala, rytm och improvisation.

Ahmad al Khatib - oud
Stefan Bergman - bas
Sten Källman - saxofon 
Larisa Ljungkrona - dragspel
Avin Omar - sång
Youssef Hbeisch - slagverk

Biljett: https://www.nortic.se/dagny/event/32855

Kl 18 - Quilty
Sea shanties, emigrantvisor, kärleksballader och sånger om storslagna äventyr till havs utgör stommen i detta saltstänkta och tjärdoftande konsertprogram av irländska och skotska folkvisor med Atlanten som fond. Programmet presenteras med Quiltys välkända signum av musikalisk virtuositet, personliga arrangemang och klangfylld stämsång och innehåller allt från svängiga reels, jigs och hornpipes till smäktande känslor och drastisk humor.

Dag Westling - sång, gitarr, 5 string banjo, tin whistle
Esbjörn Hazelius - fiol, sång, gitarr
Gideon Andersson - bouzouki, mandolin, bodhran, sång
Staffan Lindfors - kontrabas, sång

Biljett: https://www.nortic.se/dagny/event/32856

Covid-19

Vi påminner om att du har ett eget ansvar att stanna hemma om du är sjuk, hålla avstånd och tvätta händerna.

Aktiviteterna kan ändras med kort varsel på grund av sjukdom eller nya restriktioner. I så fall uppdaterar vi informationen här så håll utkik när det närmar sig.

Arrangör

Kultur- och fritidsförvaltningen, Tjörns kommun

Sundsby säteri
Sundsbyvägen
Hjälteby
Sverige

turistbyran@tjorn.se
+46304601016

Upptäck fler evenemang

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Hitta till oss

Tjörns turistbyrå

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Kulturskolan Delta

Södra Skolgatan 15
471 32 Skärhamn

Häggvallskolan

Höviksnäsvägen 1
471 70 Höviksnäs

Kontakta oss

Kulturlotsen

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet