26 nov - 27 nov

09:00

Om evenemanget

Tid

lördag 26 november
09:00 - 16:30

söndag 27 november
09:00 - 15:00

Plats

Tjörn

Vi bygger med kubbhusteknik

Att mura upp väggar med trästumpar och lerbruk är en gammal teknik för att åstadkomma rejäla och vackra husväggar med liten materialinsats och till en låg kostnad. Metoden är förhållandevis arbetsintensiv, men svårslaget materialsnål, baserad på helt förnybara material och med ett helt unikt uttryck och formbarhet

Helgen den 26-27 november bygger vi väggar med kubbhusteknik (även kallat knubb) under ledning av arkitekten och ekobygginnovatören Anna Sundman som driver arkitektkontoret Theory Into Practice och är medlem i det europeiska nätverket Building Impact Zero Network.

Anna lotsar oss under två dagar igenom bygget och vi kombinerar teoretiska utblickar med praktiskt görande, god mat och roligt arbete – det blir en garanterat lärorik och givande helg som ger dig de grundläggande verktygen och erfarenheterna för att genomföra ett eget kubbhusbygge.

Med kubbhusteknik är det möjligt att bygga självbärande konstruktioner och raka såväl som böjda väggar – på samma vis som med tegelstenar. Som mursten kan användas allt från spillet från brädgården till ved från egna tomten. Under kursen lär vi oss om att skapa den rätta lerblandningen och att bygga själva väggen, att tänka såväl konstruktivt som estetiskt.

 

  • DATUM OCH TID: 26-27 november 2022
  • TIDER: 09.00-16.30 (lördag 26 november) och 09.00 – 15.00 (söndag 27 november)
  • FÖR VEM? Deltagande är öppet för alla, anmälan krävs.
  • ANMÄLAN: Anmäl dig via formuläret längst ned på sidan https://tjorn.egnahemsfabriken.se/kalendarie/vi-bygger-med-kubbhusteknik/
  • FRÅGOR: Kontakta oss på utbildning@egnahemsfabriken.se
  • AVGIFT: 1700 kr. Avgiften inkluderar två dagars workshop, arbetsmaterial, försäkring, kaffe, lunch och fika samt ett intyg efter genomgången kurs. Avgiften betalas mot faktura.
  • BOENDE: Behöver du boende under kursen? Skriv en kommentar i anmälningsformuläret så ska vi se hur det kan lösas!

Arrangör

Egnahemsfabriken

Rödgårdarnas väg 9

tinna@egnahemsfabriken.se
+4673-4264250

Upptäck fler evenemang

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Hitta till oss

Tjörns turistbyrå

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Kulturskolan Delta

Södra Skolgatan 15
471 32 Skärhamn

Häggvallskolan

Höviksnäsvägen 1
471 70 Höviksnäs

Kontakta oss

Kulturlotsen

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet