Sundsby Säteris logga, till startsidan

Ögonblick med träd - en koreografisk vandring

Öppna dina sinnen och utmana din föreställning om vad träd kan vara i denna poetiska vandring. I Ögonblick med träd får du sätta fokus på att komma nära och utforska träd – låt handen känna barken, luta dig in mot en stam och se trädtopparna dansa.

I vandringen, som tar cirka 50 minuter, går du vart och hur långt du vill i ditt eget tempo. Du behöver en mobiltelefon och hörlurar. På plats skannar QR-koden för att börja Ögonblick med träd. Starta det första ljudspåret och följ instruktionerna.

Tid: Du kan ta del av Ögonblick med träd när du vill, allt du behöver är en mobiltelefon och hörlurar.
Plats: Sundsby Säteri, följ skyltning mot Lekskogen.

Ögonblick med träd är utvecklad av koreografen Anna Wennerbeck utifrån ett 2-årigt koreografiskt masterprojekt. Syftet med projektet var att undersöka hur en anknytning till naturen kan skapas genom den egna kroppens och trädens rörelser. Hon har utforskat hur relationen till träd kan förkroppsligas och hur dess rörelser kan överföras till den dansande kroppen. Vad innebär det att ta ett träds perspektiv, att tänka och lära känna det? Genom denna poetiska vandring vill Anna bjuda in dig att ta del av det hon själv har upplevt. Du kommer att guidas till att utforska och upptäcka träden, skogen och rörelser på olika sätt; gunga med ett träd, luta dig in mot en stam, följa spåren i barken, sätta träden och kroppen i rörelse, känna fötterna mot marken och se trädtopparna svaja mot himlen.

Anna Wennerbeck är koreograf och dansare med bakgrund i fysisk teater samt konstnärlig ledare för Embla dans & teater. Sedan 1994 har hon konsekvent skapat och framfört platsbaserade verk utomhus i urbana och naturrika miljöer. Just nu är hon aktuell med en serie upplevelsebaserade verk där hon undersöker kropp, träd och rörelser genom det taktila sinnet. Anna har kommit att få en nära anknytning till Tjörn genom dansen. Sedan 2008 har hon haft möjlighet att regelbundet skapa och framföra dansverk på olika platser runt om på ön, oftast i samarbete med musikern Anders Hagberg. De har gjort beställningsverk för Akvarellmuseet samt olika invigningar. De har spelat på Pilane, Sundsby Säteri, Säby Gård, i Tomteskogen, i Brog/ArtBike, på stranden i Kyrkesund och Skärhamn med flera platser.

Foto: Anders Hagberg


Sidansvarig/Senast uppdaterad 7 november 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Sundsby Säteri

Sundsbyvägen
471 73 Hjälteby

Tjörns turistbyrå

Sundsby Säteri

Sundsbyvägen
471 73 Hjälteby

Tjörns turistbyrå

Tjörn kommuns logga, till Tjörn kommuns startsida

Möjligheternas ö hela året och för hela livet