Tjörn kommuns logga, till startsidan

Rådgivning och stöd för företagare

Drömmer du om att starta ett nytt företag eller behöver stöttning i hur du kan utveckla ditt befintliga? På Tjörn är våra företagare viktiga, därför samarbetar vi med andra kommuner och organisationer för att kunna erbjuda bästa servicen för dig som vill förverkliga en dröm.

Starta företag

Vi har samlat information och aktörer som du som vill starta företag har stor nytta av.

På verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av. Du kan bland annat skapa en personlig checklista inför företagsstart. Välj vilken företagsform du ska starta och svara på några enkla frågor så får du en lista med information och länkar som är anpassade till din situation.

På Yesbox kan du som funderar på att starta eget företag eller har en idé du vill utveckla, få inspiration och professionell stöttning att ta nästa steg. Yesbox erbjuder rådgivning, seminarier, workshops och kurser och snabbt och kostnadsfritt stöd till företag. Under ett och samma tak samlas 13 aktörer, bland annat Nyföretagarcentrum, Almi, Connect Väst med flera. Alla har till uppdrag att hjälpa dig ta nästa steg i din företagsresa.

Tillsammans med ALMI erbjuder vårt regionala utvecklingsbolag Business Region Göteborg (BRG) kostnadsfria startseminarier i fem delar som ger både inspiration, kunskap och möjlighet att bredda ditt nätverk. Dessa anordnas återkommande i hela Göteborgsregionen och är till för dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare. Kurserna ger dig kunskap om hur du praktiskt går till väga för att starta ett företag och en gedigen grund att stå på inför ditt framtida företagande.

Driva företag

Vi har samlat information och aktörer som du som redan driver ett företag har nytta av.

Verksamt.se
På verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av. För dig som driver företag kan du bland annat hitta information om skatter och avgifter, anmäla ändringar och få vägledning om att anställa personal.

Driver du företag och vill växa? Genom vårt regionala utvecklingsbolag Business Region Göteborg har du möjlighet att delta i Expedition Framåt, ett tillväxtprogram för små och medelstora företag. Programmet är indelat i etapper för att stötta företagen i sina olika tillväxtfaser. Det kan handla om att anställa sin första medarbetare, skapa ordning och reda i företaget eller att vässa ledarskap, marknadsföring, försäljning och organisation. Business Region Göteborg har även flera andra verktyg för dig som vill utveckla ditt företag.

Via ALMI Företagspartner Väst kan du även få rådgivning och hjälp med lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag. ALMI erbjuder bland annat även mentorskapsprogram och rådgivning för entreprenörer med utländsk bakgrund som vill starta eller köpa företag i Sverige.

Har du eller riskerar du att få ekonomiska problem i företaget? Vänta inte med att ta hjälp, utan gör det så snart som möjligt. Genom Business Region Göteborg har du möjlighet att få hjälp snabbt, kostnadsfritt och under sekretess genom vår regionala Företagsakuten.

Företagsakuten erbjuder inte lån eller bidrag. Däremot kan du få upp till fem timmars kostnadsfri rådgivning och handledning med målet att förhindra en konkurs och se till att dina medarbetare kan arbeta kvar hos dig. Du kan ringa eller mejla dem direkt med dina frågor.

Kontakt

Anna Aldegren

Näringslivsstrateg


Sidansvarig/Senast uppdaterad 3 januari 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet