Tjörn kommuns logga, till startsidan

Paddla

Oavsett om du aldrig har paddlat förut eller är en van och erfaren paddlare så har Tjörns skärgård något att erbjuda dig. Att paddla runt Tjörn ger stora variationsmöjligheter.

Stigfjorden bjuder på ett omväxlande innanhav som kan korsas på någon timme eller utforskas på någon dag. Här finns öppet hav där havets vågor piskar dig i ansiktet men även lugna vikar och passager där du finner lugnet och känner dig ett med naturen. Du kan komma med egen kajak eller hyra kajak eller kanot och paddla några timmar, över dagen eller varför inte packa med tältet och sova över på någon av skärgårdens alla öar.

Allemansrätten – frihet under ansvar

Tack vare allemansrätten är du välkommen i din kanot eller kajak praktiskt taget överallt i våra svenska vatten. Du kan gå iland, bada och övernatta om du inte stör eller förstör. Det är en frihet som kräver ansvar, hänsyn och gott omdöme. I en kanot eller kajak tar man sig fram tyst och det är lätt att komma nära häckande fåglar. Dra dig undan om fåglarna störs av din närvaro. En del platser är fredade som fågelskyddsområde. Där är det inte tillåtet att gå iland eller vistas i närheten.


Sidansvarig Tina Liljered Myremark/Senast uppdaterad 14 oktober

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet