Tjörn kommuns logga, till startsidan

Skärhamns motionsspår byggs

Nu bygger Tjörns kommun ett belyst motionsspår i anknytning till Skärhamn. Spåret kommer att byggas i området vid Märkesten, som erbjuder både ett öppet landskap med gamla betes- och odlingsytor samt mer trädbevuxna partier. Nedan presenteras korta fakta om motionsspåret och en ungefärlig tidsplan.

Fakta om spåret

Det nya, elbelysta motionsspåret byggs i området vid Märkesten och kommer att bli 2,1 kilometer långt med ett underlag av grus.

Längs spåret byggs också en grillplats med bänkar och en utsiktspunkt med enbart vilobänkar.

Den första delen av motionsspåret (cirka en kilometer, den mörkgröna delen på kartan ovan) är tillgänglighetsanpassad. Här kommer man att kunna gå med rullstol eller barnvagn fram till grillplatsen.

Resten av spåret är lite mer kuperat (den ljusgröna delen på kartan). Längs denna del byggs utsiktsplatsen med vilobänkar.

Parkeringsplatser

I anslutning till motionsspåret byggs 17 parkeringsplatser, varav en handikappsparkering. Här finns också en cykelparkering

Tidsplan

Motionsspåret börjar byggas i oktober 2023 och beräknas vara klart i april 2024, med reservation för oförutsägbara händelser eller ändrade förutsättningar.

Anslutning till Bö Tjärn

En vandringsled som binder samman det nya motionsspåret med Bö tjärn kommer också att göras i ordning i ett senare skede. Arbetet utförs av Friluftsfrämjandet som också ansvarar för vandringsleden runt Bö tjärn och verksamheten vid Torpet.

Erik Larsson

Intendent, Sundsby säteri


Sidansvarig/Senast uppdaterad 25 april

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet