Tjörn kommuns logga, till startsidan
Collage av bilder som har med arkitektur att göra. En bild från en barnteater, en stadsbild och en detalj från ett bohuslänskt hus.

Temaår

År 2022 är arkitekturens år.

Varje konstform får sitt eget temaår på Tjörn. På så vis lyfter vi fram och ger lite extra uppmärksamhet åt en konstform varje år. I år har alltså turen kommit till arkitekturen.

Barnteater, föredrag, workshops

Vi kommer att vända och vrida på arkitekturbegreppet – en drakgrotta i en barnteater är arkitektur, en dans kan gestalta arkitektur och bebisar på sångstunden lär sig tidigt hur man tecknar ett hus när de sjunger ”I ett hus i skogens slut…”

För dig som är extra intresserad av arkitektur kommer du att få möjlighet att lyssna till intressanta föredrag, delta i workshops och andra arrangemang.

Så håll utkik på tjorn.se/evenemang och se vad som händer på Tjörn i arkitekturens tecken under 2022.

Arkitektur som konstform

Arkitektur är läran om samspelet mellan konstnärliga och tekniska faktorer vid byggande. Sedan renässansen räknas arkitektur till en av de sköna konsterna tillsammans med måleri, skulptur, poesi och musik. Nuförtiden räknas även prosa, teater, fotografi, film, dans och serier till de sköna konsterna.

Om temaår

Att arbeta i temaår innebär att vi lyfter fram och uppmärksammar de olika konstformerna. Genom föreställningar, föreläsningar, workshoppar och utställningar som arrangeras under året av och med lokala, regionala, och nationella aktörer hoppas vi både ”sänka trösklar” och ge konstformen utrymme. Tillsammans hjälps vi åt att visa upp det rika kulturliv som finns på Tjörn. Tidigare temaår har varit film och fotografi (2021), musik (2020), litteratur (2019), scenkonst (2018), bild och form (2017) och dans (2016).

Kontakt

Isabelle Felczak

Kultursamordnare


Sidansvarig/Senast uppdaterad 13 september

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet