Tjörn kommuns logga, till startsidan

Bild och form

På Tjörn kan du alltid njuta av konst i världsklass. På Nordiska Akvarellmuseet, Skulptur i Pilane eller på någon av alla de utställningar och gallerier som finns.

Kommunen har en egen konstsamling som visas runt om på ön och har i uppdrag att gestalta vår offentliga utemiljö med hjälp av konstverk.

De här konstverken hittar du på Tjörn:

Läs mer om offentlig konst på Tjörn:

Året runt visas konst, kulturhistoria och elevutställningar i konstrummet i Skärhamns bibliotek. Du hittar aktuella utställningar i evenemangskalendern. Konstrummet har samma öppettider som Tjörns kundcenter.

Varje påsk öppnar en mängd konstnärer i området upp sina ateljéer för besök. Konstvandringarna arrangeras av medlemmarna i Föreningen Konstvandringen Södra Bohuslän tillsammans med Konstvandring i Ranrike (KVIRR).

Nordiska Akvarellmuseet i Södra hamnen i Skärhamn har sedan starten varit en plats för möten mellan konst, människor och natur. Ett museum för konst baserad på vatten, pigment och papper. Sedan starten har museet visat konst i världsklass. Utöver utställningsverksamheten har museet en bred pedagogisk verksamhet och ett stort utbud av kulturarrangemang.

Djur, natur och skulptur i ett forntida landskap. Varje sommar kommer nya skulpturer på plats av världskända konstnärer. Platsen är ett gravfält från järnåldern med domarringar och stensättningar, omgivet av ett kulturlandskap med spår från stenåldern.

Tjörns Konstförening bildades i början av 1960-talet och har till syfte att öka förståelsen för konst arrangera utställningar, föredrag, konstresor och studiecirklar

Mer bild och form på Tjörn

Kontakt

Isabelle Felczak

Kultursamordnare


Sidansvarig/Senast uppdaterad 17 januari 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet