Tjörn kommuns logga, till startsidan

Utegym

På Tjörn finns det ett kommunalt och flera förenings/företagsdrivna utegym att besöka. Utformnig, underlag och antalet redskap varierar mellan de olika utegymmen. Här nedan finner du några av alla utegymmen.

Kållekärr

Vid Närhälsan i Kållekärr ligger kommunens utegym.

Till utegymmet är alla välkomna att träna, men särskilld hänsyn har tagits till målgruppen seniorer vid utformning av utegymmet. Utrustningen är utformad för träning och ska inte ses som lekredskap, rekommenderad ålder vid användning är från 13 år.

I anslutning till gymmet finns en sittplats med plats för rullstol. Markytan är klädd med fallskyddsgummi och det finns sex gymredskap för att träna kondition, balans, koordination, rörlighet och styrka. En fri yta finns också att använda för till exempel yoga och rörelseträning.

Vid Kållekärrs centrum finns parkering och bussen stannar bara några meter ifrån utegymmet. Utegymmet är kostnadsfritt att använda.

Myggenäs

Vid det belysta motionsspåret som går runt bostadsområdet i Myggenäs ligger ett mindre utegym. Här består reskapen av främst av trästockar. Motionsspåret är cirka 2,5 kilometer långt och vid Myggenäs skola finns en parkering. Spåret och utegymmet i Myggenäs drivs av Myggenäs fritidsklubb och Myggenäs vägförening.

Skärhamn

I Skärhamn finns ett nybyggt utegym som drivs av Träningskliniken AB. För mer information om öppettider, tillgänglighet och utbud kotakta Träningskliniken.

Svanvik

I Svanvik finns ett nybyggt utegym som drivs av Gymnastikföreningen Atletica. För mer information om öppettider, tillgänglighet och utbud kotakta GF Atletica.

Åstol

På Stormvallen finns ett utegym som drivs av Åstols idrottssällskap. Här finns gymredskap för alla! I anslutning till Stormvallen finns även boulbana och beachvolleybollbana och vintertid spolas is för skridskoåkning om vädret tillåter.


Sidansvarig/Senast uppdaterad 13 juni 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet