Tjörn kommuns logga, till startsidan
En glad äldre man samt en yngre kvinna sittandes vid ett bord och spelar kort.

Avlösning i hemmet

Du som har ett omfattade behov av omsorg i hemmet som utförs av anhörig/närstående har möjlighet att få beviljat avlösning i hemmet. Insatsen innebär att anhörig till den som beviljas avlösning ska ges möjlighet att koppla av och kunna komma iväg på egna aktiviteter, möten och exempelvis läkarbesök.

Avlösning i hemmet kan beviljas till den som har omfattande hjälpbehov och är i behov av ständig närhet till personal eller regelbundna besök. Insatsen beviljas upp till 10 timmar per månad och är gratis. Behövs mer avlösning kan du ansöka om det, får du det beviljat blir den då avgiftsbelagd.

När du har blivit beviljad avlösning i hemmet planerar du in den tillsammans med hemtjänsten. Det är viktigt att vara ute i god tid för att kunna säkerställa att ni får avlösningen på tider som ni behöver.

För att ansöka om avlösning i hemmet tar du kontakt med biståndsenheten. Har du frågor kring redan beviljad avlösning i hemmet kontaktar du hemtjänsten.

Självservice

Ansökan till de olika insatserna för äldre sker genom att den sökande loggar in i e-tjänsten med sin e-legitimation eller mobilt bank-id, som hämtar vissa personuppgifter automatiskt. Det är även möjligt att ansöka eller göra en anmälan om behov av insatser för någon annan.

Blanketter

Kontakt

Biståndsenheten

Avgiftshandläggare
0304-60 12 23

Adress

Sundsbyvägen 1a
471 94 Kållekärr

Hemtjänsten

Gruppledare

Telefontid 07:30-10:00 samt 12:45-15:00


Sidansvarig/Senast uppdaterad 5 juli

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet