Tjörn kommuns logga, till startsidan

Din säkerhet på Tjörn

För att du ska känna dig säker på Tjörn ska det vara enkelt att få tag på en flytväst och att hitta närmaste hjärtstartare. Du som till exempel går i skolan eller bor på ett av kommunens boenden har självklart också en olycksfallsförsäkring. Här får du mer information om din säkerhet på Tjörn.

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har tagit fram bra information om vad du kan göra för att öka din egen säkerhet och kunna hantera en driftstörning.

Hyr flytväst och vintersäkrad ryggsäck

Hos Tjörns turistbyrå i Skärhamn kan du hyra flytvästar och en ryggsäck med det du behöver för att känna dig säker när du ska ut på isen, åka skridskor på sjön eller vandra utefter strandkanten vintertid.

Hjärtstartare på Tjörn – boka vid behov

En hjärtstartare kan betyda skillnaden mellan liv och död. Som ett led i arbetet med att göra Tjörn till en säker och trygg kommun har ett antal hjärtstartare placerats på strategiska platser i kommunen.

För mer information om hjärtstartarna på Tjörn eller om du känner till en hjärtstartare som inte finns med i hjärtstartarregistret kan du själv registrera den i Hjärtstartarregistret.

Låna en hjärtstartare

Om du har ett arrangemang där det samlas mycket folk på ett ställe kan det vara bra att ha en hjärtstartare på plats. Därför kan du låna en hjärtstartare från Tjörns kommun. Att låna kommunens hjärtstartare kostar 500 kronor i deposition. Du får tillbaka beloppet när du lämnar tillbaka hjärtstartaren. Du bokar hjärtstartaren i Tjörns kundcenter.

Kommunens olycksfallsförsäkring, till exempel i skolan

Alla barn, ungdomar, brukare och ett antal andra grupper i kommunens verksamheter omfattas av en kollektiv olycksfallsförsäkring.

Kontakt


Sidansvarig/Senast uppdaterad 20 januari 2023

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet