Tjörn kommuns logga, till startsidan

Komvux som anpassad utbildning (Särvux)

Komvux som anpassad utbildning för vuxna är numera en del av den kommunala vuxenutbildningen och inte längre en egen skolform. Länge kallades den särvux/ komvux som särskild utbildning, men det nya namnet är nu komvux som anpassad utbildning.

En utbildning anpassad efter dina behov

Du som har fyllt 20 år och har en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada kan läsa inom kommunal vuxenutbildning som anpassad utbildning. Utbildningen kan göra det lättare att hitta ett arbete, vara med i samhället och utvecklas. Tillsammans med din lärare och studie- och yrkesvägledaren gör du en studieplan som utgår från dina behov, intressen och tidigare kunskaper.

Behöver du samtala med en studievägledare om dina studier vid anpassad vuxenutbildning innan du ansöker så kan du vända dig till studie- och yrkesvägledningen i Stenungsunds kommun.

En vuxen med Intellektuell funktionsnedsättning (IF) eller förvärvad hjärnskada har rätt att delta i anpassad utbildning på grundläggande- eller gymnasial nivå från och med andra kalenderhalvåret det år personen fyller 20 år om:

Kommuninvånare från Tjörn läser anpassad utbildning vid Stenungsunds vuxenutbildning.

Kontakt

Anna-Maria Olausson

Verksamhetskoordinator


Sidansvarig/Senast uppdaterad 4 juni

Hjälp oss att bli bättre — lämna synpunkter eller klagomål

Tyck till & felanmäl

Kontakta oss

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns Kommun

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörns kundcenter

Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Tjörn kommuns logga, till startsidan

Möjligheternas ö hela året och för hela livet